Koulutukset

Koulutukset

 Tottelevaisuutta ja maastolajeja

HVK:n toiminnan pääpaikkoja ovat koulutuskenttämme, Espoossa ja Helsingissä.

Espoon kentillä pyritään järjestämään jäsenistölle avointa tottelevaisuuskoulutusta viikoittain ja lisäksi muuta PK-koulutusta pienryhmissä.

Kentillä on mahdollisuus harjoitella itsenäisesti aina silloin, kun kenttä ei ole muuhun käyttöön varattu.

Helsingin kentällä meillä on vuoro maanantaina ja sunnuntaina jäsenistön käyttöön.

Tottelevaisuuskoulutukset
HVK:n ohjatut tottelevaisuuskoulutukset ovat kurssi- tai pienryhmämuotoisia. Pienryhmissä koulutetaan kaiken tasoisia koiria aloittelevista kilpaileviin. Ryhmien koot ovat n. 5–10 koirakkoa, jolloin ryhmää ohjaa yksi tai kaksi ohjaajaa. Ryhmän koirakoille suunnitellaan harjoitukset yksilöllisesti.

Myös pienryhmien harjoituksissa voi vierailla, kunhan keskustelee asiasta ryhmän vetäjän kanssa. Huomaavaisuus muita treenaajia kohtaan on kenttien käytön avainsana.

Kentillä järjestetään kansainvälisten sääntöjen mukaisia BH- ja IPO-kokeita, joissa juoksuisten narttujen on sallittua kilpailla. Näin ollen myös juoksuisten narttujen treenaaminen kentällä on mahdollista, mutta ajankohta tulisi valita siten, että nartun hajut häiritsevät muita käyttäjiä mahdollisimman vähän.

Maastokoulutukset

HVK:n maastokoulutus tapahtuu pääosin alkeiskurssien ja sen jälkeen pienryhmien kautta. Pienryhmäpaikkoja voi kysyä lajivastaavien kautta.

Pienryhmäksi voi ilmoittautua mikä tahansa yhdessä harjoitteleva ryhmä, jonka kaikki jäsenet ovat HVK:laisia. Pienryhmät voivat hakea itselleen tottelevaisuusvuoroja Kauklahden ja Viilarintien kentiltä, vuoroja saa kenttäpäälliköiltä. He voivat lisäksi pyytää HVK:n maastolajikouluttajia vierailemaan ryhmässään.

Pienryhmän ilmoittaminen HVK:n koulutusvastaavalle ei velvoita pienryhmää ottamaan ryhmäänsä uusia jäseniä HVK:n pyynnöstä. Ryhmä voi harjoitella metsässä jokamiehen oikeudella, mutta esimerkiksi yksityismaille tai pelloille ei saa mennä ilman maanomistajan lupaa.

Jos ryhmä haluaa järjestää koulutusviikonloppuja tai muita vastaavia pidempiaikaisia tapahtumia, olisi hyvä anoa käyttämälleen maalle luvat.

Maksulliset koulutukset
Kouluttajat / yksittäiset henkilöt eivät saa veloittaa ryhmänsä jäseniä koulutuksista eli niin sanottuja maksullisia treenejä ei ole HVK:n toiminnassa.

HVK yhdistyksenä voi periä maksuja kursseista ja koulutuksista katsomallaan tavalla. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä puheenjohtajaan.

Vakuutukset

Palveluskoiraliitolla on voimassaoleva tapaturmavakuutus ja toiminnanvastuuvakuutus IF Vahinkovakuutusyhtiössä. Huomioitavaa: vakuutus kattaa jäsenyhdistysten järjestämät viralliset koulutukset ja kokeet.

Tapaturmavakuutus toimihenkilöille

Vakuutettuja ovat jäsenyhdistysten jäsenet toimiessaan edellä mainituissa tilaisuuksissa tuomarina, toimitsijana, kouluttajana tai avustajana. Koiranohjaajat ja koirat eivät ole vakuutettuja.

Vakuutus korvaa: tapaturman hoitokuluja enintään 5 000 euroon asti, pysyvän haitan kertakorvauksena enintään 20 000 euroa.

Tapaturmasta tulee tehdä selvitys Suomen Palveluskoiraliiton toimistolle. Selvityksessä tulee mainita jäsenyhdistys ja vahvistaa henkilön jäsenyys ko. yhdistyksessä. Selvityksen jälkeen tapaturmasta tulee tehdä vahinkoilmoitus.

Toiminnanvastuuvakuutus

Vakuutus kattaa Palveluskoiraliiton jäsenyhdistysten korvausvastuun vahingon sattuessa yhdistysten järjestämissä tilaisuuksissa. Vakuutuksen omavastuu on 1.000 euroa/vahinko.

Vahingosta tulee tehdä selvitys Suomen Palveluskoiraliiton toimistolle. Selvityksen jälkeen vahingosta tulee tehdä vahinkoilmoitus.

Vakuutus kattaa sekä henkilöille, että koirille aiheutetut vahingot.

Koulutuskentät

Espoo – Kauklahti (linkki)

Tarkemmat tiedot Kenttäpäälliköltä

Kentät sijaitsee Kauklahdenväylän läheisyydessä Länsi-Espoossa.
Etukenttä on ollut HVK:n käytössä 1.6.2003 alkaen, tämä on myös HVK:n olohuone.

Kentällä on sadekatos ja varastokontti ja valot.

Takakenttä 1.6.2013 alkaen, tämä on ns. virallisen kisakentän kokoinen.

Kenttien käyttöä saatetaan rajoittaa sadekausina ja talvisin kentillä ei ole kunnossapitoa.

Linkki -kenttävuorot

 Helsinki – Viilarintie (linkki)
Tarkemmat tiedot Kenttäpäälliköltä

Kenttä sijaitsee Viikissä Itä-Helsingissä.

Viilarintien kentälle on vuokrattu Helsingin kaupungilta koulutusvuoro maanantaisin,

Kentän varustelu on vaatimaton. Lisäksi kentän olemassaolosta / jatkuvuudesta ei ole tarkkaa tietoa.

Viilarintien kenttä on vuokrattu Helsingin kaupungilta käyttöömme seuraavasti.

Maanantaisin 17:00-19:00 ja 19:00-21:00

Sunnuntaisin 15:00-17:00

Linkki -kenttävuorot

Koulutusvastaava
Koulutuksiin liittyvissä asioissa Sinua auttaa Koulutusvastaava, sekä mahdolliset Lajivastaavat

 

2017.04.01/RR

Comments are closed