Lastenvedot

Kuva: Sonja Löfgren

Kuva: Sonja Löfgren

Koiran kanssa vetäminen – huvia ja hyötyä

Lastenvedot ovat erinomainen tapa liikkua koiran kanssa tuottaen samalla iloa pienemmille kansalaisille, sillä monilla perheillä ei ole mahdollisuutta ottaa lemmikkiä esim. allergian takia.
Vedot tarjoavat lapsille hyvän tilaisuuden tutustua kiltteihin ja usein isoihinkin koiriin hyvin positiivisessa yhteydessä. Talutusveto on sopiva ihan pienimmillekin – yhden koiravoiman moottorilla!
Mukaan toimintaan?
Vetoharjoituksista ja vetotapahtumista ilmoitetaan vetosähköpostilistalla. Jos haluat liittyä listalle tai osallistua harjoituksiin, ota yhteyttä vetovastaavaan (vetovastaava@hvk.fi).
Harjoituksiin voi tulla kuka tahansa HVK:lainen, joka on kiinnostunut koiran kanssa vetämisestä.
Vetävältä koiralta vaaditaan vähintään yhden vuoden ikää ja perusterveyttä. Lastenvetoihin otamme vähintään kaksivuotiaita.
Koiran terveyttä ajatellen on hyvä, jos koira on kuvattu rodulle tyypillisten tukielinsairauksien varalta. Emme luonnollisesti vaadi lonkkakuvaustuloksia, mutta koiran tulisi vähintään liikkua puhtaasti, jos sillä vedetään säännöllisesti taakkaa. Yli-innokkuus ja vauhti eivät estä vetämistä.
Tervetuloa mukaan vauhdikkaan harrastuksen pariin!

 

Hei kaikille lastenvedoista kiinnostuneille,
Sydämellinen kiitos vuoden 2015 aherruksesta! Viime vuonna kerholla oli 47 vetotapahtumaa, joissa kierroksia kertyi yli 3800. Kerhomme koirakot ovat siis tuottaneet runsaasti iloa pääkaupunkiseudun lapsille. Mukana tapahtumissa oli nelisenkymmentä eri henkilöä ohjaajina, avustajina ja rahastajina sekä saman verran koiria. Kaikista tapahtumista saatiin kiitosta siitäkin huolimatta, että kiireisimpinä päivinä olisi ollut vielä useammille tassupareille töitä.

Uusia vetäjiä on tullut mukaan ilahduttavasti ja mukaan iloiseen puuhaan ovat tervetulleita kaikki, jotka hakevat mukavaa tekemistä koiralleen ja itselleen. Pidämme treenejä keskimäärin kerran kuukaudessa ja harjoittelemme kerhon välineillä, joten kynnykseksi ei muodostu välineiden hankkiminen. Tervetuloa kokeilemaan vetoharrastusta seuraaviin treeneihin, mukaan tarvitset vain koirallesi kaulapannan ja taluttimen sekä koiralle mieluista palkkaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki perustottelevaiset koirat, jotka ovat riittävän kokoisia taakan vetoon, joten vinkkaa myös kaverillesi mukavasta harrastuksesta, jossa sekä koira että ohjaaja saavat hyvän tuulen liikuntaa.

2016.02.07/RR

 

 

Comments are closed.