Lastenvedot


Kuva: Sonja Löfgren
Kuva: Sonja Löfgren

Koiran kanssa vetäminen – huvia ja hyötyä

Lastenvedot ovat erinomainen tapa liikkua koiran kanssa tuottaen samalla iloa pienemmille kansalaisille, sillä monilla perheillä ei ole mahdollisuutta ottaa lemmikkiä esim. allergian takia.
Vedot tarjoavat lapsille hyvän tilaisuuden tutustua kiltteihin ja usein isoihinkin koiriin hyvin positiivisessa yhteydessä. Talutusveto on sopiva ihan pienimmillekin – yhden koiravoiman moottorilla!
Mukaan toimintaan?
Vetoharjoituksista ja vetotapahtumista ilmoitetaan vetosähköpostilistalla. Jos haluat liittyä listalle tai osallistua harjoituksiin, ota yhteyttä vetovastaavaan (vetovastaava@hvk.fi).
Harjoituksiin voi tulla kuka tahansa HVK:lainen, joka on kiinnostunut koiran kanssa vetämisestä.
Vetävältä koiralta vaaditaan vähintään yhden vuoden ikää ja perusterveyttä. Lastenvetoihin otamme vähintään kaksivuotiaita.
Koiran terveyttä ajatellen on hyvä, jos koira on kuvattu rodulle tyypillisten tukielinsairauksien varalta. Emme luonnollisesti vaadi lonkkakuvaustuloksia, mutta koiran tulisi vähintään liikkua puhtaasti, jos sillä vedetään säännöllisesti taakkaa. Yli-innokkuus ja vauhti eivät estä vetämistä.
Tervetuloa mukaan vauhdikkaan harrastuksen pariin!

Vuoden 2018 vedot ovat nyt takanapäin ja kyydeistä nautti lähes kolmetuhatta ajelijaa, tapahtumia oli tänä vuonna 31 eri puolilla pääkaupunkiseutua aina Jokelaa myöten.

Suurkiitos kaikille teille, jotka tavalla tai toisella olette edesauttaneet tämän urakan läpiviemisessä – ilman isoa joukkoa koiria, ohjaajia, avustajia, rahastajia ja varusteiden kuskaajia ei tällaista urakkaa voitaisi viedä läpi.

2019.01.19/TL